hade, føl deg vel og fri!! hei

torsdag 7. oktober 2010

Kjære Dagbok

Romeo og Julie, oppgave c)

Kjære dagbok

I dag har vært min lykkedag. Aldri før har jeg følt en så merkelig følelse, vakker og mystisk. Jeg har møtt en mann, mannen i mitt liv. En mystisk flue på en vegg, så fjern men samtidig så nær. Du synes det høres bra ut ja kjære dagbok, jeg vet!

Han satt der, alene, i stillhet og mørke. Men på en eller annen måte lyste rommet opp. Sjarmen og gløden fra denne mann, var så sterk. Et blendende lys som ikke var til å unngå. Trukket stadig nærmere det vakre lyset, ble jeg fortryllet bort i hans blikk. Et blikk så vakkert folk kunne drept for. Følelsen av å drømme meg bort i en egen eventyrlig verden var helt fortryllende. Men det som skulle være min beste drøm for evig og alltid, viste seg å være sann.

I stillhet sto vi der, alene i rommet. De andre var i festsalen og danset, men vi, to fortapte sjeler, var samlet i stillhetens rom. I et rom mørkt som natten, men samtidig lyst som dagen, ble vi ført til hverandre. Våre sjeler smeltet sammen til en harmoni av velvære og lykke. Vi skjønte at dette kom til å vare…

Hans pust, så frisk å stille, tok plass i det stille rommet. En lengsel etter kjærlighet ble borte, jeg kunne kjenne hjertet mitt hoppe opp og ned. Blod strømmet raskere enn aldri før inne i meg, den røde fargen tok straks plass i mine kinn.

Forsiktig strøk han sin myke hånd over mine kinn med en barmhjertighet ingen andre bærer. Ved en magisk berøring kjente jeg hans fingre røre min hud. Stille sto vi der, alene, uten ord. Men likevel forsto vi hverandre som søsken, som om vi alltid hadde kjent hverandre.

Romeo er hans navn. På en side noen bokstaver som til sammen danner et ord, men på en annen side noe så gjennomtenkt og klokt. Hver gang navnet svever rundt mine ører, merkes en helhet, en trygghet. Ikke rart han bærer sitt navn tett bevart, for hvem vil vel rive det ut av en slik god mann.

Romeo, vi to…

W. Shakis

WILLIAM
engelsk poet og
skuespillforfatter,
giftet seg
fikk mer enn en datter,
født i Stantford-upon-Avon,
skrev tragedier
for det meste,
her en noen av de beste
Romeo & Julie og Hamlet
SHAKESPEARE

torsdag 23. september 2010

Internett


På en rimelig enkel og ukomplisert måte skal jeg nå prøve på mitt aller beste å forklare deg hva internett er, og ikke minst hva det brukes til.
Internett er noe du finner på en datamaskin. En datamaskin er en slags boks, med mange knapper som inneholder tall og bokstaver, og en skjerm som viser bildet. Bildet sår ikke fast, for det kan nemmelig endre seg hele tiden ut i fra hva du har lyst til å se på. På en datamaskin finnes det masse spennende programmer, og internett er en av dem.
Internett er et program, eller en side, som kommer opp på skjermen på datamaskinen. Men i fra internett kan du finne absolutt hva du vil. Du kan søke på en ting, for eksempel potet, og så kommer det opp masse informasjon, bilder og videoer av poteter. Internett er ikke bare en informasjonsside, men her kan du også kommunisere med andre gjennom spesielle nettsider som du kan søke opp på internett.
Internett gjør rett og slett hverdagen mye enklere, fordi du her kan møte og snakke med andre folk når du vil. Det vil ikke si at du møter folkene ansikt til ansikt i virkelighet, men at også de du kommuniserer med sitter foran en egen datamaskin inne på internett. Fra din maskin går det informasjon som du legger ut til en annen maskin, uten at du ser at den blir ”fraktet”.

torsdag 16. september 2010

Banan

Kåre banan, var hans navn

Han var gul, grønn, og brun i toppen
Alle likte han, på en merkelig måte
Alle bøyde han, men han likte det ikke
Kåre Banan, var hans navn
Kåre Banan, var en banan
Tumblr_l77vb0xci61qcc7clo1_400_large

søndag 12. september 2010

Fortvila

Eg er så fortvila, kvar einaste dag.
Eg er så fortvila kvar einaste dag, fordi eg heiter Mons.
Og når eg heiter Mons, blir eg fortvila over alle ting.
Eg blir så fortvila, fortvila over at graset alltid er grønare på den andre sia av gjerde.
Eg blir så fortvila, fortvila over at eg ikkje klarar å slikke mi eiga olboge.
Eg blir så fortvila, fortvila over at eg ramsar opp ting eg blir fortvila over.
Fortvila, fortvila
Ja …
Fortvila?