hade, føl deg vel og fri!! hei

torsdag 23. september 2010

Internett


På en rimelig enkel og ukomplisert måte skal jeg nå prøve på mitt aller beste å forklare deg hva internett er, og ikke minst hva det brukes til.
Internett er noe du finner på en datamaskin. En datamaskin er en slags boks, med mange knapper som inneholder tall og bokstaver, og en skjerm som viser bildet. Bildet sår ikke fast, for det kan nemmelig endre seg hele tiden ut i fra hva du har lyst til å se på. På en datamaskin finnes det masse spennende programmer, og internett er en av dem.
Internett er et program, eller en side, som kommer opp på skjermen på datamaskinen. Men i fra internett kan du finne absolutt hva du vil. Du kan søke på en ting, for eksempel potet, og så kommer det opp masse informasjon, bilder og videoer av poteter. Internett er ikke bare en informasjonsside, men her kan du også kommunisere med andre gjennom spesielle nettsider som du kan søke opp på internett.
Internett gjør rett og slett hverdagen mye enklere, fordi du her kan møte og snakke med andre folk når du vil. Det vil ikke si at du møter folkene ansikt til ansikt i virkelighet, men at også de du kommuniserer med sitter foran en egen datamaskin inne på internett. Fra din maskin går det informasjon som du legger ut til en annen maskin, uten at du ser at den blir ”fraktet”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar